Annyit fizet, amennyit akar

Kísérleti lengyel zenei portál magyar lemezzel

Új lengyel zenei portál indult, amelyen a vevő annyit fizet az albumokért, amennyit akar. A musicrage.org kínálatában a magyar Tűzmadár együttes Álmok című lemeze is megtalálható.

2012.05.26 22:11MTI

Az angol nyelvű honlapot két huszonéves varsói fiatalember üzemelteti. Első, kísérleti ajánlatukba saját zenei ízlésük szerint válogattak kevésbé ismert, független metálzenei produkciókat. Az együttesekkel szemben egyetlen kikötés volt: fiatal csapatok legyenek, amelyek még nem szerződtek nagy zenei kiadóval.

A vállalkozó szellemű lengyel fiatalok nem zárják ki, hogy idővel kisebb kiadókkal is sikerül megegyezniük, de a legfontosabbnak a friss anyagok bemutatását tartják.

A musicrage.org-on az albumok már 1 dollárért (240 forint körüli áron) letölthetők, és a vásárlók maguk határozzák meg, hogy az általuk felajánlott összeg mekkora hányadát szánják a zenészeknek és mennyi jut a portál üzemeltetőinek.

A lemezeket egy meghatározott időre - pár hétre - kapják meg a vásárlók, és aki 4 albumért az átlagárnál magasabb ajánlatot tesz, az ötödiket ingyen töltheti le.

Az "annyit fizet, amennyit akar" forgalmazási megoldást a két éve független számítógépes játékokkal kereskedő Humble Bundle cégtől lesték el a lengyelek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.