Elindult a MaNDA-blog

Mi köze a faros Ikarusznak a 120 éves Titóhoz?

Ilyen és ehhez hasonló, a világ folyását alapjaiban befolyásoló kérdések megválaszolására vállalkozik a MaNDA-blog.

2012.05.10 17:11ma.hu

A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet tevékenysége már nem csupán a Facebookon követhető nyomon, de saját bloggal is jelentkezik a web2 világában.

Tény, hogy az elmúlt években Magyarországon jelentős mennyiségű nemzeti kultúrkincs digitalizálása történt meg állami források felhasználásával a megőrzés és elérhetőség biztosításának érdekében, és az is, hogy ez a több millió digitális dokumentum jórészt a közgyűjtemények zárt, belső rendszereiben, a nagyközönség számára elzárt felületeken található. Emellett az egyes adatbázisok archiválási módja eltérő, hatékony kereshetőségük sok esetben nem megoldott. A MaNDA arra ad lehetőséget, hogy ez a napjainkban is folyamatosan bővülő hatalmas gyűjtemény, amely a magyar kultúra sokszínűségét reprezentálja, egységesített szabvány szerint kerüljön digitalizálásra, így végre valóban közkinccsé váljon, eljusson a széles nagyközönséghez.

Tovább a MaNDA-blogra >>> vagy egyenesen a Magyar Nemzeti Digitális Archívumra >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.