A hackereknek már semmi sem drága

Epilepszia a képernyő előtt?

Egy amerikai alapítványi honlap biztonsági szoftverének gyenge pontjait kihasználva, hackerek bejutottak az oldalra, és egészségkárosító posztokkal árasztották el a fórumokat.

2008.05.13 07:06ma.hu

Eleddig azt tapasztaltuk, hogy a hackerek tevékenysége folytán legalább fizikai károkat nem szenvedhetünk. Mostantól sajnos már ebben sem lehetünk biztosak. Most ugyanis hackerek egy csoportja az amerikai Epilepsy Foundation (Epilepszia Alapítvány) fórumaiban olyan hozzászólásokat helyezett el, amelyekben érdekes, és hasznosnak látszó linkek, illetve képek voltak. 

A linkek azonban olyan oldalakra mutattak, ahol gyors ütemben váltakozó, villogó képek voltak láthatók. Az epilepsziásokra különösen veszélyes ez a jelenség, hiszen többen súlyos fejfájással küszködnek azóta is. Az szinte kizárólag csak a szerencsén múlt, hogy, hogy senki sem kapott szívrohamot. Biztosak vagyunk abban, hogy szívrohamokat akartak okozni - véli Ken Lowenberg, az alapítvány internetért felelős igazgatója. 

Az igazgató elmondta még, hogy a felhasználók azóta már nem csatolhatnak képeket a hozzászólásaikhoz, az alapítvány pedig ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Az ügyben az FBI nyomoz. Szinte bizonyos, hogy az elkövetőket nem anyagi érdek vezérelte, hiszen meg sem próbálták átvenni az irányítást a gépek felett. 

Olyan volt, mint egy ostoba kölyöktréfa, amivel fájdalmat akarnak okozni, a következmények felmérése nélkül - fogalmazott Paul Ferguson, a vírusirtó szoftvereket gyártó Trend Micro szakembere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.