A lakosság 41 százaléka soha nem használta a netet

A többség elfogadná a netadót

A lakosság 32 százaléka naponta internetezik, 13 százaléka heti egy-két alkalommal, 14 százaléka ennél is ritkábban a Szonda Ipsos felmérése szerint, melyet a Népszabadság felkérésére készített április végén.

2008.05.07 07:56Szonda Ipsos, NOL

A lap szerdai számából kiderül az is, hogy a megkérdezettek 54 százaléka elfogadhatónak tartja, hogy kulturális járulékot vezessenek be a szolgáltató cégek számára az internet után. A világhálót nem használók csak a hatodik helyen hivatkoznak a drága internet-hozzáférésre okként. 

Az ötszáz felnőttet érintő telefonos fölmérésből kiderül, a világhálót soha nem használók még mindig jelentős kört, 41 százalékot alkotnak. A reprezentatív vizsgálatot annak kapcsán végezték el, hogy a közelmúltban a kormány javasolta a kultúrát támogató járulék forrásainak átalakítását, egyebek közt az internet-szolgáltatás járulékoltatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.