Julian Assange törekvő

Indulni akar az ausztráliai szenátusi választásokon a WikiLeaks-es

Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója azt tervezi, hogy 2013-ban indul hazájában, Ausztráliában a szenátusi választásokon.

2012.03.17 12:03MTI

Assange botrányos nemzetközi hírnévre tett szert 2010-ben több százezer, Irakkal, Afganisztánnal kapcsolatos titkos katonai dokumentum és különböző témájú, szigorúan bizalmas amerikai diplomáciai távirat kiszivárogtatásával. A 41 éves, ausztrál illetőségű férfi Nagy-Britanniában több mint egy éve házi őrizetben van. Svédország követeli a kiadatását állítólagos szexuális bűncselekmények elkövetése miatt.

A WikiLeaks szerint az a tény, hogy Assange ellen eljárás folyik, nem akadályozhatja meg, hogy induljon az ausztráliai szenátusi választásokon, ugyanis minden feltételnek eleget tesz ehhez. A hírportál közölte, hogy megfelelő időben bejelentik, melyik ausztrál államban kíván indulni a WikiLeaks alapítója a felsőházi választásokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.