Nem csak az oldalakat támadják

Az adatbázisra fáj a foguk a netterroristáknak

Új tendencia az informatikai bűnözésben, hogy már nemcsak az internetes oldalakat támadják, hanem egyre inkább a mögöttük lévő adatbázisokat, ahonnan bizalmas információkat szereznek meg a csalók, jó példa erre az a tavalyi támadás, amikor több, a magyar piacon is működő szolgáltatók adatbázisából szereztek meg adatokat a támadók, s ezért több ezer bankkártyát le kellett tiltani, illetve cserélni.

2012.03.06 11:15MTI

Kőrös Zsolt, az üzletbiztonsági technológiákat fejlesztő és szolgáltató Noreg Kft. ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: az adatok 75 százalékát adatbázisokból lopják el és ez az arány folyamatosan nő.

Nehezíti azonban a védelmet, hogy a nagyvállalatok többféle alkalmazást is használnak, s ezért nem egyszerű hatékonyan védeni az adatbázisokat. Lehetőséget ad a lopásra is, hogy a cégek sokszor megfeledkeznek a belső visszaélésekkel szembeni védelemről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.