Haitin próbálják ki az új rendszert

ENSZ-segély mobilon keresztül?

Története során először folyósítja mobiltelefonon keresztül a segélyezésre szánt összegeket az ENSZ: a nemzetközi szervezet Haitin próbálja ki az új rendszert.

2012.03.02 19:48MTI

A szigetországot 2010 januárjában ért pusztító földrengés károsultjai közül több száz fogja mobiltelefonjára kapni az ENSZ-től érkező pénzt. A világszervezet Fejlesztési Programja (UNDP) szerint ez biztonságosabb módját jelenti a folyósításnak, de fontos szempontot jelent az is, hogy a Haitin élők kétharmadának van mobiltelefonja, de bankszámlája csak tíz százaléknak. Manapság viszont már mobilkészülékekkel is lehet fizetni és összegeket átutalni.
   
A két évvel ezelőtti súlyos természeti katasztrófa 220 ezer emberéletet követelt és csaknem két millióan maradtak fedél nélkül. Az ENSZ családonként ötszáz dollárt akar mobiltelefonon keresztül eljuttatni beton, fa vagy más építőanyagok beszerzésére. Kezdetben mintegy ezer család kapna így támogatást.
   
A mobiltelefonos segélyezéssel az ENSZ munkatársai azt is el akarják kerülni, hogy a haitiak nagyobb összegben hordjanak magukkal kézpénzt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.