Piaci rést tömnek be

Hazai fejlesztésű SIEM a világpiacra

A LOGalyze 4.0 a gyártó reményei szerint jelentős szeletet hasít majd ki a gyorsan fejlődő nemzetközi naplózó piacból, ahol a piacvezető termékek a legnagyobb szervezetek igényeire koncentrálnak, jelentős piaci rést hagyva a közepes méretű vállalatokat megcélzó termékek számára.

2011.11.15 11:21ma.hu

A hazai magánszemélyek tulajdonában lévő Zuriel bemutatta integrált naplómenedzsment eszközének legújabb verzióját. A LOGalyze 4.0 a gyártó reményei szerint jelentős szeletet hasít majd ki a gyorsan fejlődő nemzetközi naplózó piacból, ahol a piacvezető termékek a legnagyobb szervezetek igényeire koncentrálnak, jelentős piaci rést hagyva a közepes méretű vállalatokat megcélzó termékek számára.

A LOGalyze nem új játékos a magyar piacon, hiszen itthon már évek óta elérhető. Ez alatt az időszak alatt, a hazai ügyfelek igényeiből tanulva egy olyan egyedülálló termék fejlődött ki a Zuriel fejlesztőinek a kezei között, ami a hazai nagy és közepes vállalatok igényeit teljes mértékben kielégíti. A LOGalyze egy teljes körű naplógyűjtő és feldolgozó rendszer, jelentéskészítési és valósidejű korrelációs képességekkel. Az alacsony üzemeltetési költséget az intuitív felhasználói felület, a könnyű integrálhatóság és a beépített adatbázis biztosítja. Utóbbi modul szükségtelenné teszi a sokszor igen költséges adatbázis licencek megvásárlását.

"A LOGalyze a hazai piacon fejlődött ki a hazai funkcióigények és beruházási lehetőségek figyelembevételével. Éppen ebben látjuk a termék erejét. Ugyanis, az a magyar nagy- és középvállalati méret, amit itthon megcéloztunk, az tőlünk nyugatabbra a KKV szektorra jellemző. Vagyis egy olyan vállalati méretre, amelyből rengeteg létezik, és a jól ismert gyártók nem képesek hitelesen megszólítani őket drága és komplex megoldásaikkal" - mondta Gombos Szabolcs a Zuriel ügyvezető igazgatója.

A LOGalyze most bejelentett verziójának legnagyobb újdonságai is a fent vázolt stratégiát hivatottak kiszolgálni. A szabványos SOAP API gyakorlatilag minden elterjedt rendszerhez integrációs felületet nyújt, a beépített adatbázis drasztikusan csökkenti a beruházási költséget, a LOGalyze Repository pedig minden elterjedt operációs rendszerhez, hálózati eszközhöz és rendszerszoftverhez tartalmaz definíciókat. A termék testre szabhatóságát jól példázzák, az olyan már-már nagyvállalati funkcionalitások, mint az egyedi alkalmazás szintű naplók elemzésének lehetősége vagy a titkosított csatornákon keresztüli naplógyűjtés.

"Miközben egyre több szervezetnek van szüksége SIEM eszközökre, egyre kevesebbnek van rá pénze. A LOGalyze átlagos méretű szervezetek igényeit elégíti ki, átlag alatti áron, átlagon felüli magyar nyelvű gyártói támogatással" - méltatta az általuk fejlesztett terméket Vámos Balázs fejlesztési vezető.

A LOGalyze 4.0 - amely fejlesztését az Új Magyarország Fejlesztési Terv is támogatta - nemzetközi értékesítését a Weben keresztül szervezi a gyártó Zuriel, ingyenes letöltések és online demo lehetőség mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.