Reszkethetnek a kártevők

Felhő alapú védelmet is tartalmaz az ötödik generációs vírusírtó

A szoftverek ötödik generációja felhő alapú védelmet is tartalmaz, melynek segítségével az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá vált. Hogy ez mit is jelent pontosan?

2011.09.14 09:34ma.hu

Mostantól a felhasználók számítógépeire telepített védelmi szoftverek folyamatosan kapcsolatban állnak a gyártó szervereivel, és egy új károkozó beazonosítását követően szinte azonnal frissítik a védelmüket - írja közleményében az ESET.

Az ESET belső tesztjei szerint az új verziók ismételt kézi indítású víruskereséskor 20%-kal gyorsabban teljesítenek az előző generáció tagjainál, és a számítógép gyorsabb indítását is lehetővé teszik. Az ESET NOD32 Antivirus 5 és az ESET Smart Security 5 egyaránt lehetőséget nyújt a külső adathordozók vírusvizsgálatának egyéni konfigurálására, a Smart Security új verziójában pedig fejlődött a szülői felügyelet is, így a szülők a korábbinál könnyebben, kategóriák alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakhoz kívánják letiltani gyermekeik hozzáférését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.