Egyérintéses NFC támogatással

Új, olcsó Nokia okostelefonok

Tömegpiacra szánja Symbian Belle alapú okostelefonjait a finn vállalat.

2011.08.26 15:05ma.hu

A Nokia bemutatott három tömegpiacra szánt okostelefont, a Nokia 700, a Nokia 701 és a Nokia 600 készülékeket, melyek tovább bővítik a Nokia Symbian-alapú okostelefon-sorozatát. Mindhárom telefon Symbian Belle platformon fut, egyérintéses NFC-alapú megosztással és párosítással, az eddigi legszemélyesebb felhasználói felülettel és egy még erőteljesebb internetes böngészővel rendelkezik.

Nokia 700

Amellett, hogy lehetővé teszik a tartalmak készülékek közötti megosztását, az NFC-vel mindhárom új okostelefon párosítható NFC-képes tartozékokkal, például hangszórókkal és fejhallgatókkal. Az NFC-képes tartozékok választékának bővítésére a Nokia bejelentette a Nokia Essence Bluetooth sztereo fejhallgatót is, amely bármilyen NFC-s okostelefonnal egyszerűen párosítható, a két eszköz egymáshoz érintésével.

Nokia 600

Bár mindhárom okostelefon rendelkezik felismerhető Nokia jellegzetességekkel, mindegyik különböző célcsoportokat fog megcélozni, hogy a felhasználók kiválaszthassák, mi az, ami igazán számít nekik egy okostelefonban. A legkompaktabb érintőképernyős monoblokk okostelefon a világon (a Nokia 700); egy simulékony okostelefon ragyogó mobilkijelzőjével beltéri és kültéri használatra (a Nokia 701), és a Nokia leghangosabb szórakoztató okostelefonja (a Nokia 600), mind valamiben elsők a Nokia termékportfóliójában.

"Nem ezek az utolsó Symbian termékek vagy frissítések, melyeket piacra dobunk." - mondta Ilari Nurmi, a Nokia alelnöke.

A Symbian Belle

A Symbian Belle a legújabb a Symbian szoftver tervezett frissítései közül, mely a Symbian Annával kezdődött és 2012-ben tovább folytatódik. A Symbian Belle a kezdőoldalak számát háromról hatra növeli, így több helyet biztosítva az alkalmazások és szolgáltatások megjelenítésére. Az élő widgetek öt különböző méretben érhetők el, amitől életre kel a kezdőoldal és több rugalmasságot ad a felhasználóknak, hogy személyre szabják a készüléküket. A Symbian Belle ezeken felül még egy legördülő menüvel és feladatkezelővel is rendelkezik, amivel az értesítések az összes kezdőoldalról elérhetők, valamint az internetes böngészés is több fejlesztéssel bővült.

Nokia 701

A Symbian Belle egyik legizgalmasabb jellemzője az egy érintéses NFC-alapú megosztás és párosítás. Ez lehetővé teszi a névjegyek, videók és képek megosztását más NFC-képes készülékekkel és okostelefonokkal, és a párosítást NFC-képes mobiltartozékokkal, például hangszórókkal és fejhallgatókkal. A játékrajongók is kihasználhatják az új készülékek NFC-képességeit, mivel ezáltal az Angry Birds játékban új szinteket érhetnek el, és a Fruit Ninjában megtalálhatnak egy elrejtett kardot két NFC-s készülék összeérintésével. A Nokia 701 készülékekkel, melyekre az Asphalt 5 gyárilag telepítve érkezik, két barát párba is állhat, hogy ugyanazon a versenypályán versenyezzenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.