Időjárás

Halálos homokviharok söpörtek végig Egyiptomon - videó

Az állami média szerint egy ember meghalt, miután egy hatalmas óriásplakát összeomlott Kairó egyik főútvonalán.

2023.06.03 12:18ma.hu

Heves homokvihar csapott le csütörtökön az egyiptomi fővárosra, Kairóra, amely óriásplakátokat szakított le, és egy embert megölt, míg öt másik megsebesült - jelentette az állami média, az Al-Ahram.

A vihar, amelyet erős szél kísért, a jelentések szerint fákat döntött ki a főbb utcákon, és négy járművet semmisített meg a kairói Október-hídon. A főváros több területén, köztük Maadiban is háztetők szakadtak le épületekről.

Az Al-Ahram szerint a csütörtöki homokviharok a Nyugati-sivatagban, a Földközi-tenger partján, Nagy-Kairóban, a Nílus-deltában és a Szuezi-csatorna menti városokban is kiterjedt károkat okoztak, egészen Felső-Egyiptomig.

A hatóságok csütörtökön két Szuezi-csatorna-kikötőt zártak le a súlyos időjárás miatt az Arab Liga legnépesebb országában, ahol tavasszal gyakoriak a homokviharok.

Az eseményre reagálva az egyiptomi meteorológiai hatóság (EMA) azt tanácsolta a lakosságnak, hogy kerüljék a közvetlen napsugárzást, és viseljenek arcmaszkot, ha a szabadban tartózkodnak, különösen, ha arcüreg- vagy allergiás problémáik vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.