Időjárás

Meteorológia: kiadós eső érkezik a napokban a Nyugat-Dunántúlra

Csütörtökön nyugat felől hidegfront érkezik, amelynek déli ágán mediterrán ciklon képződik.

2023.04.12 11:40MTI

Kiadós eső érkezik a napokban a Nyugat-Dunántúlra - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

Csütörtökön nyugat felől hidegfront érkezik, amelynek déli ágán mediterrán ciklon képződik. A ciklon pályája keresztezni fogja Magyarországot, hatására több hullámban kell csapadékra számítani a következő napokban - írták.

A közlés szerint a Nyugat-Dunántúlra már csütörtök délelőtt megérkezik egy összefüggőbb csapadékzóna, amelyből ott kiadós mennyiségű eső várható, míg keletebbre kisebb a csapadék kialakulásának esélye, inkább késő délutántól, estétől a dél felől érkező záporok, zivatarok miatt lehet arrafelé csapadék.

A pénteki napról azt írták, ott nagyobb a bizonytalanság, egyelőre úgy tűnik, hogy már nagyobb területet érinthet az összefüggőbb csapadék, szombattól pedig inkább a záporok, zivatarok lehetnek jellemzőbbek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.