Időjárás-szél

A Kab-hegyen csaknem 120 kilométer/órás széllökést mértek

Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél.

2023.03.27 16:23MTI

A Kab-hegyen csaknem 120 kilométer/órával süvített a szél hétfő délután - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán. A bejegyzés szerint a Kab-hegyen 118,8 kilométer/órás szelet mértek délután, a második legerősebb szelet pedig Balatonőszödnél, 117,4 kilométer/órásat.

A meteorológiai szolgálat hétfő délután Pest vármegyére és a fővárosra is másodfokú (narancs) riasztást adott ki az erős széllökések veszélye miatt. Korábban már másodfokú riasztást adtak ki Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Vas, Zala és Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegyékre, ezekben a vármegyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

A meteorológiai szolgálat hétfőre kiadott figyelmeztetése szerint a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun vármegye térségében, majd késő délutántól már északkeleten, a Zempléni-hegységben, a Bodrogközben, a Nyírségben és a Hajdúságban viharos, általában 70-90 kilométer/órát, de időnként akár 90 kilométer/órát meghaladó, egy-egy helyen a 100 kilométer/órát is elérő, erősen viharos széllökésekre kell számítani.

Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, amely kedd estétől fokozatosan veszít erejéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.