Időjárás

Ledöntötte a templomtornyot Csokonyavisontán az éjjeli vihar

Heves zivatarokkal érkezett délnyugatra a hidegfront, felhőszakadást, szélvihart hoztak magukkal.

2022.05.28 09:22ma.hu

A héten már a második olyan hidegfront vonult át fölöttünk, amely nem maradt nyomtalanul. Péntek éjjel főként a délnyugati határhoz közeli területeken tomboltak heves zivatarok, amelyek szombat reggelre esővé, záporokká szelídültek.

Csurgón szombat délelőttig 37 mm eső esett, 10-20 mm-t meghaladó mennyiség több helyen is hullott.

Nagy méretű jégről az Időkép nem kapott értesítést, ám a viharokat kísérő felhőszakadás és szélvihar több helyen okozott gondot.

Csokonyavisontán ledőlt a templomtorony. Helyenként utakra dőlt fák akadályozták a forgalmat. Szakonyfaluban és Szentgotthárdon a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék villámárvizet okozott.

A következő napokban hasonló erejű viharoktól már nem kell tartanunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.