Időjárás

Vérvörös lett az ég, kitört a pánik Kínában - videó

Hátborzongató látvány!

2022.05.10 08:56ma.hu

Rövid időre vörösre változott az ég hétvégén a kelet-kínai kikötőváros, Zhoushan felett. A helyiek aggódni kezdtek, a látvány hátborzongató volt. Elsőként tűzesetre, vagy valamilyen ismeretlen jelenségre gyanakodtak - írja az Index.

A meteorológiai szakértők azonban gyorsan arra a következtetésre jutottak, hogy a jelentések szerint helyi hajókról származó fények visszaverődését a térség alacsony felhői okozták. Az eget bíborvörösre színező fények egy halászhajóból származtak, amely csendes-óceáni szajréhalakat fogott. A környékbeli tisztviselők azt is megerősítették, hogy a kikötővárosban nem jelentettek tüzet az égbolt vörösre színeződése idején.

A szakértők szerint Zhoushan kikötővárosban az időjárás tökéletes volt a fénytörési jelenséghez, mivel az ég felhős volt, szitáló esővel, ami az ég szokatlan vörösödéséhez vezetett, ami rövid ideig pánikot váltott ki. A meteorológiai iroda egyik munkatársa elmagyarázta, hogy a jó időjárási körülmények több víz képződéséhez vezetnek a légkörben.

"Amikor jó az időjárás, a légkörben lévő több víz aeroszolokat képez, amelyek megtörik és szétszórják a halászhajók fényét, és létrehozzák a lakosság által látott vörös eget" - mondta a meteorológiai hivatal munkatársa.

Azt is tisztázták, hogy nem geomágneses és naptevékenység lehetett a zhoushani égbolt vörösre színeződésének lehetséges oka. A kikötővárosban szombaton nyugodt volt a nap- és geomágneses aktivitás, amely az ég színének megváltozásához vezethet, és a megfigyelések szerint nem jelentettek jelentős anomáliákat - mondta a jelentés szerint a wuhani Kínai Földtudományi Egyetem űrfizikai kutatócsoportjának szakértője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.