Időjárás

Keleten és nyugaton is havazott

Brennbergbányán 8 centiméteres a hó.

2021.11.27 11:14Sós Éva

Kékestetőn és Sopron térségében is esett, és meg is maradt a hó, de várhatóan olvadni fog - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati adataiból.

A legvastagabb hóvastagságot a Soproni-hegységben fekvő, Sopronhoz tartozó Brennbergbányán rögzítették, ott 8 centiméteres a hó.

A Dunántúlon többfelé is kialakultak hófoltok, hólepel. A Dunántúl északnyugati területein, például Sopron sík területein és Kőszegen mértek még 2 centiméteres hóvastagságot. Az ország keleti felében, Kékestetőn 1 centiméter körüli a hótakaró.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: az Alpokalján délelőtt még előfordulhat havas eső, valamint kevés vizes, tapadó hó is hullhat, másutt eső formájában érkezik a csapadék, délután pedig elszórtan valószínű záporeső. A lehullott hóréteg napközben fokozatosan olvadni fog. Az ország nagyobb részén szakadozottá válik a felhőtakaró, dél felé haladva van nagyobb esély hosszabb napos időszakokra, és magasabb maximumokra. A délkeleti szelet helyenként kísérhetik élénk lökések.

Az idei őszi-téli szezonban nem ez az első havazás. A hegyekben már október 13-án is hullott hó. A Bükkben például másnapra több mint tíz centiméternyi hó esett, Bánkúton pedig 20-22 centiméteres hóvastagságot is mértek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.