Időjárás

Mínusz 13 Celsius-fokot is mértek az országban

Az idei ősz eddigi leghidegebb reggelére ébredtünk.

2021.10.24 16:29ma.hu

A Dunántúlon néhol, a Dunától keletre pedig szinte mindenhol fagyott. A Kiskunságban -4, -5 fok volt, az Északi-középhegység északi oldalán, Zabarban a -6 fokot is elérte a fagy. Bár ezek a területek is bírnak némi mikroklímával, a Bükk-fennsík felülmúlta őket.

A helyi mérőállomás -12,7 fokot mutatott, és az egyes részeken még ennél is hidegebb lehetett, az ilyen, néhány méter mély gödrök alján megközelíthette a -20 fokot is a hideg, mivel a fennsík kádszerű alakja a nehezebb hideg levegőnek kedvez.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint  egy anticiklon erősödik meg fokozatosan a Kárpát-medence felett, mögötte pár fokkal hűvösebb levegő áramlik Közép- és Kelet-Európa térségébe. A front mentén több helyen esik az eső, havazás inkább csak az északi tájakon és a magasabb hegyekben fordul elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.