Időjárás

Kibillent a Balaton a viharos szélben - fotók

Kilátszik a Balaton medre a balatonfenyvesi partszakasznál.

2021.10.21 15:08MTI

Az erős dél-nyugati szél kibillentette medréből a Balaton vizét, kilátszik a tó medre a balatonfenyvesi partszakasznál.

Fotók: MTI/Varga György

Csütörtökön a nap folyamán az országban mindenhol megerősödhet a szél. Elsősorban a Dunántúlon, a középső országrészben, az északi megyékben és az Alföld északi felében viharos (70-80 kilométer/órás) szél is lehet. A hegységekben pedig akár 90 kilométer/óra feletti széllökés is előfordulhat.

A délutáni óráktól először nyugaton enyhül a szél, majd az esti órákra mindenütt mérséklődik a légmozgás - tették hozzá. Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 14 Celsius-fok között várható, de a kevésbé szeles északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Délelőtt többnyire napsütéses idő várható, de a déli órákban a Dunántúlon és az ország középső területein, délután a Tiszántúlon is erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Ekkor előbb az északi országrészben, majd másutt is kialakulhat eső, zápor. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

A következő napokban fokozatosan hűl az idő. Hétvégén a hajnali órákban néhol mínuszok is lesznek és jellemzően 10-15 fokos maximumokra lehet számítani.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.