Időjárás

Brutális mennyiségű hó hullott Erdélyben, teljes gőzzel dolgoznak a hókotrók - videó

Tombol a tél a Transzfogarasi-úton.

2021.09.24 11:18ma.hu

Nagy mennyiségű hó hullott Erdélyben: néhol már 10 centiméteres hótakaró fedi a Fogarasi-havasokat átszelő, Alsóárpás és Curtea de Argeș településeket összekötő szerpentint - számolt be a Maszol.ro.

A Transzfogarasi úton csak nappal lehet közlekedni, éjszaka tilos a 2042 méteres magasságig felvezető útra hajtani, de a beszámoló szerint hamarosan napközben is korlátozni fogják a forgalmat - jövő tavaszig. A korlátozások életbelépéséig pedig arra kérik a gépkocsivezetőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, téli gumi és hólánc nélkül pedig ne induljanak útnak.

Az útügyi vállalat szerint a hegy mindkét oldalán - Szeben és Argeș megyében is - meg kellett tisztítani a burkolatot a hótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.