Időjárás

Baseball-labda méretű jégeső csapott le Amerika tejcsarnokára - képek, videók

Döbbenetes jégeső hullott a wisconsini Appletora.

2021.09.11 08:25ma.hu

Még a hét elején sújtották heves zivatarok Wisconsint, a tejgazdaságáról híres amerikai államot, amely az úgynevezett Közép-Nyugat régió északi részén fekszik. A zord időjárás során percekig hullott az égből baseball és softball labda méretű jég.

"Elképesztő volt nézni, ahogy csapkodott" - mondta Russ Smith, aki éppen egy építkezésen dolgozott. "Szavakkal nem lehet leírni, hogy milyen volt".

Brown, Outagamie és Waupaca megye egyes részein szintén baseball-labda méretű jégeső esett.

Az Appletontól északra, kedd reggel jelentett 12 centiméteres jégesőre szinte nem volt példa a térségben.

Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy 1950 óta mindössze négy másik alkalommal fordult elő 4,5 hüvelykes vagy annál nagyobb jégeső Wisconsin államban.

Door megyében fák és villanyvezetékek dőltek ki, a 42-es főutat pedig lezárták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat heves széllökéseket jelentett az Ellison Bay-i Newport State Parknál. Az egész térségben rengetegen maradtak áram nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.