Időjárás

Hidegfront érkezik, csapadékosra fordul az idő

Hidegfront vonul át az országon, ennek hatására csütörtökön sokfelé csapadékos, zivataros lesz az időjárás.

2021.08.04 20:16Mti

Hidegfront vonul át az országon, ennek hatására csütörtökön sokfelé csapadékos, zivataros lesz az időjárás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.

Simon Gergő meteorológus a videóban elmondta: éjszaka nyugat felől megvastagszik a felhőzet, ekkor még elsősorban a Dunántúlon várható csapadék. A hőmérséklet 13 és 22 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön napközben erősen felhős, borult lesz az idő, több hullámban várhatók záporok, zivatarok. Hevesebb - felhőszakadással, erős széllel, jégesővel kísért - zivatarok nagyobb eséllyel az ország déli, délkeleti részén alakulhatnak ki. A hőmérséklet a csapadékos tájakon várhatóan csak 20 fok körül lesz. A keleti, délkeleti tájakon kezdetben még jóval 30 fok feletti értékeket is mérhetnek, majd a záporok, zivatarok hatására gyorsan visszaesik a hőmérséklet.

Pénteken elsősorban az ország keleti felén várható csapadék. A csúcsértékek 25 és 30 fok között alakulnak, de az ország nagyobb részén inkább 30 fok alatti értékek lesznek.

Szombaton 1-2 fokot melegszik a levegő, vasárnap pedig már az ország nagyobb részén lesznek 30 fok feletti értékek - mondta a meteorológus, de hozzátette: a hőmérséklet-emelkedés nem lesz tartós, mert a jövő hét elején újabb hidegfront érkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.