Időjárás

Jégesővel, zivatarral érkezett a hidegfront, egyetlen óra alatt 10 fokot esett a hőmérséklet nyugaton

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki.

2021.04.22 17:43ma.hu

Északnyugat felől megérkezett az országba a csütörtökre jósolt hidegfront - derül ki az Időkép tudósításából. Az olvasók által beküldött felvételek szerint Nagycenken, Sopronban és Adácson is jégeső volt, de a Mátrában is több helyen zivatarok törtek ki.

Az Időkép mérése szerint Győr-Moson-Sopron megyei Babóton a front érkeztével egy óra alatt tíz fokot esett a hőmérséklet, és a zivatarok kelet felé tartanak.

Az előrejelzések szerint a zivatarok és jégeső mellett felhőszakadás is kialakulhat, amelyhez 80 kilométer per órát meghaladó széllökések is társulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.