Időjárás

Kiderült, mikor tér vissza a tavasz

Péntektől véget ér a hideg időszak, szombaton és vasárnap újra többfelé elérhetjük a 20 fokot.

2021.04.07 18:44ma.hu

Pár hideg nap még előttünk áll, szerda, csütörtök és péntek hajnalban is sokfelé fog fagyni, ami a virágzó gyümölcsösökben sajnos károkkal járhat.

Péntektől azonban délnyugatira, délire fordul az áramlás, melegedés veszi kezdetét. Ezen a napon már 11 és 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet, emellett a nap sokat fog sütni, csapadék nem várható - írja az Időkép.

Szombat hajnalra nagyrészt megszűnnek a fagyok, -1, -2 fokos minimumok azonban északkeleten még előfordulhatnak. Napközben pedig 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap hasonlóan kellemes tavaszi időre van kilátás 15 és 21 fok között maximumokkal. Ekkor egy kicsit több lehet a felhő, és néhol egy-egy zápor is kialakulhat.

Péntektől kezdődően egészen a hét legvégéig a déli-délnyugati szelet kísérhetik gyakran erős lökések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.