Időjárás

Horvátországban és Szlovéniában is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés

Több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.

2021.04.06 12:05MTI

Horvátországban és Szlovéniában kedden komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki az egész tengermellékre. Isztriában és Károlyváros (Karlovac) környékén ennél enyhébb, narancssárga, Észak- és Kelet-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben.

A rendőrség több autópályaszakaszt is lezárt a teherforgalom elől.

A katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy amennyiben nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel, ne induljanak útnak.

A horvát meteorológiai szolgálat szerint szerdára mérséklődik a szélsőséges időjárás, de újabb csapadékra és mínusz fokokra lehet számítani.

Szlovéniában reggel leginkább a déli, délnyugati és északi országrészeken havazott, később azonban más területekre is átterjedt a havazás. A meteorológiai intézet szerint 15-30 centiméteres hó is eshet. Az időjárás az egész ország területén télies.

A szlovén meteorológiai szolgálat szerint délutánra már nem várható nagyobb mennyiségű csapadék, néhány zápor kivételével, amely lehet havas is. Mivel a talaj meleg, a hó gyorsan elolvad, és éjszakára kitisztul az égbolt, de fagyok várhatók.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.