Időjárás

Egy hét alatt csaknem 42 fokkal emelkedett a hőmérséklet Németországban

Soha nem látott hőmérsékletváltozás következett be.

2021.02.23 16:25MTI

Egy hét alatt csaknem 42 fokkal emelkedett a hőmérséklet egy német meteorológiai állomáson.

Ilyen mértékű változásra még nem volt példa Németországban a mérések kezdete óta - közölte kedden a Német Időjárási Szolgálat (DWD).

A közép-németországi Göttingen mérőállomásán február 14-én még mínusz 23,8 Celsius-fokos hideget mértek, február 21-én viszont már plusz 18,1 fokot, ami 41,9 Celsius-fok hőmérsékletváltozást jelent hét nap alatt.

Ezt megközelítő hőmérsékletingadozásra csak a távoli múltban volt példa: 1880 májusában, vagyis a feljegyzések kezdeti időszakában mértek 41 fokos felmelegedést hét nap alatt.

Észak-Németországban hétfőn két helyen is megdőlt a melegrekord: a schleswig-holsteini Quickbornban 18,9, az egyik hamburgi mérőállomáson pedig 21,1 fokot mértek. Előbbi helyen 1,1, utóbbi állomáson pedig 3 fokkal haladta meg a hőmérséklet a korábbi rekordot.

Hamburgban a meteorológiai feljegyzések kezdte óta első ízben emelkedett 20 fok fölé a hőmérséklet télen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.