Időjárás

Megindult a jég a Balatonon - videó

Az idei télen először jelent meg a jég a tavon, és mindjárt mozgásba is kezdett.

2021.01.20 07:43ma.hu

A várakozásoknak megfelelően hétfőn megjelent a Balaton nyílt vizén is a jég. Vasárnapról hétfőre éjszaka alakult ki a jégréteg, amelyet azonban a megélénkülő nyugati szél már a reggeli órákban összetört és a part közelébe sodort - olvasható a siófoki obszervatórium jelentésében.

Az apró jégkockákból álló jégfolyam jól követhető a siófoki obszervatóriumból készült videón. Megfigyelhető, hogy az álló és mozgó jég között két éles határvonal is kialakul. A folyamat megértéséhez érdemes végignézni a rövid filmet - írja a hirbalaton.hu.

A következő napok egyre melegebb és szelesebb időjárása miatt várhatóan ez a kevés jég is rövidesen eltűnik a Balatonról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.