Időjárás

Helyenként 10-20 centiméteres hóréteg is kialakult

Budapest legtöbb részén hólepel alakult ki.

2021.01.19 09:33MTI

Országszerte sokfelé havas lett a táj kedd reggelre. Helyenként 10-20 centiméteres hóréteg is kialakult.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss adatai szerint Kékestetőn 14 centiméteres a hó. A keleti országrészben, például Debrecenben, Békéscsabán, Hajdúhadházon, Kenderesen, Tiszalökön 4-5 centiméter körüli hóvastagságot mértek, és sok helyről jelezték ennél kisebb hóréteget, hólepelt.

A középső országrészben jellemzően 1-2 centiméteres a hó, Budapest legtöbb részén hólepel alakult ki.

Nagyobb hótakaró alakult ki Nyugat-Magyarország számos településén. Hidegkúton, Kőszegen, és Peresznyén 8, Sopronban és Súron 9 centiméteres hó van. Bakonykoppányban és Sopronhorpácson 10, Mencshelyen 12, Herenden 14, Bakonybélen pedig 18 centiméteres a hó. A legnagyobb, 20 centiméteres hótakarót Úrkúton észlelték kedd reggel.

Az előrejelzés szerint kedden napközben a keleti, északkeleti határhoz szorul vissza a havazás. Estétől viszont az északi tájakon ismét számítani kell csapadékra: a Dunántúlon eső, az Északi-középhegységben, északkeleten zömmel hó várható, de kis területen - bizonytalanabb eloszlásban - ónos eső is kialakulhat.

Szerdán délelőtt főleg az ország északkeleti felén várható vegyes halmazállapotú csapadék (hó, havas eső, eső). Délután kisebb a csapadék esélye, este északkeleten lehet kisebb eső.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.