Szörnyű baleset

Hatalmas jégtömb szakadt le egy kamcsatkai vízesésről, egy ember meghalt - videó

Hárman megsérültek, köztük egy gyermek.

2021.01.07 16:31MTI

Hatalmas jégtömb szakadt le egy vízesésről az oroszországi Kamcsatkán, egy ember meghalt, hárman megsérültek, köztük egy gyerek - közölte csütörtökön a helyi katasztrófavédelem.

Az eset a távol-keleti félsziget hegyvidékén, a Viljucsinszk-vízesésénél történt, amely népszerű turisztikai látványosság. A vízesés 39 kilométerre délnyugatra fekszik Petropavlovszk-Kamcsatszkij településtől.

A 2173 méter magas Viljucsinszkij vulkán lejtőin több gleccser van, amelyek patakokat táplálnak. A szóban forgó vízesés a vulkán északnyugati lejtőinél csordogáló patakokból alakult ki, a víz a vulkán lábánál negyvenméteres magasságból zuhan egy hómezőre.

Ezt a rendkívüli természeti látványosságot kereste fel csütörtökön egy turistacsoport idegenvezető kíséretében, amikor leszakadt a megfagyott vízesés egy nagy darabja.

Egy ember meghalt, hárman megsérültek, köztük egy gyerek, akinek állapota súlyos.

A sérülteket helikopterrel a körzeti kórházba szállították.

A katasztrófavédelem helyszínre érkezett emberei átvizsgálják a leomlott jégtömb törmelékét, hogy megbizonyosodjanak arról, nincs több áldozata a jégomlásnak.

Jaroszlav Muravjov, a helyi vulkanológiai és szeizmológiai intézet vezető munkatársa azt mondta, hogy ez a hely az egyik legveszélyesebb Kamcsatkán a lavinaomlások szempontjából. Úgy vélekedett, hogy egy lavina hozhatta mozgásba a jégtömeget, ami végül a megfagyott vízesés "jégnyelvének" leszakadását okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.