Időjárás

Vörös riasztást adtak ki lavinaveszélyre

Az Alpokba érkező több méter friss hó miatt legmagasabb fokú lavinaveszély lépett érvénybe.

2020.12.06 21:30ma.hu

Hatalmas mennyiségű hó esett az elmúlt napokban az Alpok lejtőire. A nagy mennyiségű friss hó és a fokozatos enyhülés következtében nagyon magas lavinaveszély miatt adtak ki riasztást a térségben. A lavinák kialakulásának kockázatát a feltámadó szél is növeli.

Az előrejelzések szerint gyakori spontán lavinákra kell készülni, amelyek közül nagy kiterjedésűek is elérhetnek akár alacsonyabb szinteket is - figyelmeztetett az Időkép.

Az Avalanches.org térképén régiónként láthatjuk az érvényben lévő figyelmeztetések szintjét

Lakott területeken is rendkívüli állapotok uralkodnak. A vonatközlekedés több régióban szünetel, az utak helyenként járhatatlanok, így települések váltak elszigeteltté, megközelíthetetlenné.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.