Időjárás

Hatalmas özönvíz öntötte el Dél-Olaszországot - döbbenetes felvételek

Villámárvíz zúdult a dél-olasz Crotone megyére, jelenleg is vörös riasztás van érvényben.

2020.11.22 11:18ma.hu

Rendkívüli esőzések sújtják Calabria tartomány keleti megyéjét, Crotone-t. Szombatra helyenként több mint 200 mm csapadék gyűlt össze a térségben, és vasárnapra is a legmagasabb fokú, vörös riasztás van érvényben a várható nagy mennyiségű csapadék, és az ebből adódó villámárvizek miatt.

Az eddig leesett csapadékot sem bírta el a csatornahálózat, az utcákon hömpölygő víz kocsikat ragadott magával, az épületek földszintjeiről tűzoltók menekítették ki a lakókat. A polgármester arra kérte a lakosokat, hogy akiket nem veszélyeztet közvetlenül az áradás, azok a biztonságuk és a mentési munkálatok megkönnyítése érdekében maradjanak otthon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.