Időjárás

Vízeséssé változott a titokzatos ősi sziklatömb, amit a fehér ember halott szívnek nevezett el - videó

Az ország egyik legismertebb jelképének számító hatalmas, vörös homokkőből álló sziklatömb, az Uluru (Ayers Rock) oldalairól vízeséssé duzzadva zúdultak le a patakok.

2020.10.24 17:28ma.hu

A híres Uluru nemzeti parkot Ausztráliában egy ideje már nem látogathatják a turisták. Nem a koronavírus miatt, hanem azért, mert az őslakosok egyik szent helye, amit nem nagyon tartottak tiszteletben az arra utazók. Pedig most lett igazán látványos a gigantikus vörös homokkő-szikla a rekordmennyiségű eső miatt.

Az ország egyik legismertebb jelképének számító, a világörökségi listán is helyet foglaló Uluru (Ayers Rock) oldalairól ugyanis vízeséssé duzzadva zúdultak le a patakok.

Az ország meteorológiai intézete szerint évszázadonként kétszer fordul elő. Mivel 2016 karácsonyán ez már megtörént, így minden bizonnyal már csak 2100 után láthatunk ilyet. Bár, a globális felmelegedés miatt elképzelhető, hogy ebben a térségben is egyre gyakoribbak lesznek a szélsőséges időjárási jelenségek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.