Időjárás

Jövő hétvégéig tarthat ki a meleg, napos idő

Nyárias időt hoz a jövő hét is, ismét elérjük a 30 fokot. Hétvégére érkezhet meg következő lehűlés.

2020.09.19 16:53ma.hu

Sok napsütésre számíthatunk az előttünk álló héten is, amelyet leginkább csak a fátyolfelhők zavarhatnak meg. Csapadék zápor, zivatar formájában, a jövő hét második felében fordulhat elő néhol. A hűvösebb reggeleket pedig egyre melegebb délutánok követik majd.

A meleg levegő egy tőlünk keletre elhelyezkedő anticiklon hátoldalán érkezik dél felől. Keddtől pedig még intenzívebb lesz a melegbeáramlás, ugyanis Nyugat-Európa felett egy magassági teknő mélyül ki, melynek előoldalán megerősödik a délies áramlás, így többfelé megközelítjük a 30 fokot - írta előrejelzésében az Időkép.

Péntek enegy hullámzó frontrendszer vághatja ketté a kontinenst, ami csak lassan araszol majd kelet felé: Nyugat-Európában hűvösebb őszi időre van kilátás, míg a kontinens keleti felén az átlagosnál melegebb, nyárias időjárás ígérkezik. A Kárpát-medence a melegebb (elő)oldalon foglalhat helyet. A maximumok 30 fok körül alakulhatnak.

A frontrendszer hazánkat (a mostani számítások szerint) szombaton érheti el, érkezését záporok, zivatarok, köztük heves zivatarok is kísérhetik és jelentős hőmérsékleti kontraszt is kialakulhat a keleti és nyugati országrész között.

Hogy az ezt követő napokban mennyire esik vissza a hőmérséklet még meglehetősen bizonytalan, ahogy az is, hogy meddig tart a hűvösebb periódus. Csapadék kialakulására azonban nagyobb lesz az esély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.