Időjárás

Leszakadt az ég a Dunántúlon, 10-12 fokot zuhant a hőmérséklet

Komárom északi részén aluljárókat öntött el a hirtelen lezúduló eső.

2020.08.11 16:26ma.hu

A keddi nap a Dunántúl északkeleti részén indult zivatarosan, arrafelé már hajnalban többfelé zengett az ég. Délelőtt is főként a Tatabánya-Székesfehérvár vonalon volt aktív a légkör, majd egyre nagyobb területen beindultak a zivatarok, délutánra a Dunántúl mellett a főváros környékén, az Északi-középhegység nyugati felén és a középső tájakon is több helyen leszakadt az ég.

Bakonyban és a Balaton-felvidéken helyenként 30-40 mm eső zúdult le rövid idő alatt, Komárom északi részén aluljárókat öntött el a hirtelen lezúduló eső - írja az Időkép.

A felhőszakadás mellett 10-12 fokos lehűlés társult a zivatarokhoz, nem sokkal fél 3 után több mint 15 fokos különbség alakult ki az országon belül: Nagyvázsonyban 17,9; míg Barcson 34,4 fok volt.

A délután hátralévő részében is főként a Dunántúlon és a középső országrészben lehetnek zivatarok, melyek egyre inkább dél felé helyeződnek át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.