Időjárás

Vihar okozott károkat Bács-Kiskun megyében

A károk leginkább Soltvadkert, Bócsa, Kecel és Kecskemét térségét érintették.

2020.08.05 14:55MTI
A soltvadkerti régi malom viharban leszakadt teteje 2020. augusztus 4-én. MTI/Donka Ferenc

A kedd esti felhőszakadás és viharos szél Bács-Kiskun megyében több helyszínen okozott vezetékszakadást és oszlopok is kidőltek, de szerda estére várhatóan minden helyszínen helyreáll az áramszolgáltatás - tájékoztatta a NKM Nemzeti Közművek Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint az üzemzavar elhárításán az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai külső vállalkozók bevonásával folyamatosan dolgoznak. Délelőtt Kecskeméten még 1500, Cegléden 244 ügyfélnél volt áramszünet, a környező települések közül Albertirsán és Lajosmizsén néhány tucat fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás. A javítás folyamatos, az esti órákra várhatóan mindenütt megszűnik az üzemzavar, és helyreáll a villamosenergia-szolgáltatás.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint több mint százötven esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a kedd délután Bács-Kiskun megyén átvonuló vihar okozta károk miatt.

Kovács Andrea elmondta, kidőlt fák és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, az emberek a házak pincéjében, garázsában összegyűlt csapadék eltávolításához kértek segítséget, de villámcsapásról és megbontott tetőszerkezetekről is érkeztek bejelentések.

A károk leginkább Soltvadkert, Bócsa, Kecel és Kecskemét térségét érintették - közölte a szóvivő.

A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy kárt, azonnal indultak a következő címre. Sérülésről nem érkezett információ a műveletirányítási ügyeletre, és a káresetek felszámolásánál sem történt sérülés - tudatta a főhadnagy.

A soltvadkerti régi malom viharban leszakadt teteje 2020. augusztus 4-én. MTI/Donka Ferenc


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.