Időjárás

Nem örültek a Görögországban nyaralók az időjárásnak - videó

Sokan utaztak vakációzni a hellén térségbe, hiszen egyelőre zöld színt kapott a balkáni ország a koronavírus-besorolásnál.

2020.08.02 06:36ma.hu

Augusztus elsején ilyen volt az idő Görögországban

Lássuk a többi országot

Izland fölötti középponttal ciklon örvénylik, amelyhez tartozó hullámzó front a Brit-szigeteken és Franciaországon át egészen a Pireneusi-félszigetig húzódik. Hatására Izlandon, valamint a front mentén több a felhő, és főként az északabbi tájakon esik az eső. A Kelet-európai-síkság fölött ciklonális mező helyezkedik el, emiatt ott is felhős az ég, és szórványosan fordul elő csapadék. A Skandináv-félszigettől Közép-Európán át az Appennini-félszigetig anticiklon található. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmelegebb továbbra is Spanyolországban van, ahol a délutáni órákra több helyen 40, 42 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását nagyrészt a fent említett anticiklon alakítja, majd nyugat felől már közeledik a hullámzó frontrendszer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.