Időjárás

Heves felhőszakadás, tojásnyi jégszemek kísérték az Észak-Olaszországban kialakult zivatarokat

A heves zivatarok az Adrián átkelve Horvátországot és Szlovéniát is elérték.

2020.07.25 03:07ma.hu

Észak-Olaszország jó esélyekkel pályázhat Európa egyik legzivatarosabb régiójának címére egyébként is, de az elmúlt nap alapján mindenképpen - írta az Időkép. A régióban ugyanis egymás után alakultak ki a heves zivatarok, szupercellák, amelyek az Alpok déli lejtőitől kiindulva vonultak kelet, délkelet felé a Pó-síkságon keresztül.

A viharok hatalmas felhőszakadással, egyes helyeken 100 km/h-t meghaladó széllökésekkel, és nagy méretű jégdarabokkal érkeznek.

A leghevesebb felhőszakadások Milánó környékét sújtották, ahol rövid idő alatt több helyen 50, néhol 100 millimétert meghaladó csapadék hullott. A villámárvízek városrészeket öntöttek el. A helyenként tojás nagyságú jégszemek pedig ablakokat, szélvédőket rongáltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.