Időjárás

4 méteres hó esett Argentínában és Chilében - képek, videó

És még mindig esik.

2020.07.11 19:34ma.hu

Bár a déli féltekén éppen tél van, azt mondják, emberemlékezet óta nem volt ilyen intenzív havazás Chilében és Argentínában, mint amit most tapasztalnak. Az elmúlt két hétben szinte folyamatosan esett a hó, már 4 méteres a hóréteg vastagsága az Andokban. Folyamatos a havazás, úgy tűnik most, mintha sose lenne vége.

Miután majdnem kinyithattak a sícentrumok a koronavírus-járvány végének közeledtével, most viszont a túl nagy hó miatt maradhatnak zárva. Ennek ellenére sorra kapják rajta a szabályszegőket, akik mégis élvezik a hatalmas havat a tiltások ellenére.

Nem csoda, hiszen évek óta nem láttak a helyiek "rendes" havat, most pedig még a hószezon elején ilyen sok esett. Bár ez nem meglepő, ugyanis egyre gyakoriabbak az időjárási anomáliák és szélsőségek világszerte, nem csak Dél-Amerikában.

A hét közepén volt, ahol még csak alig esett - de aztán rendesen bedurvult

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.