Időjárás

Több mint 20 fokos különbség alakult ki

Helyenként 15-17 fokkal van hidegebb nyugaton mint tegnap ilyenkor

2020.07.11 17:25ma.hu

Jelentős lehűlést okozott a hidegfront a Dunántúlon. Északnyugaton helyenként 15-17 fokkal van hűvösebb, mint pénteken ugyanekkor. Sopron és Kőszeg környékén pár óra alatt esett majdnem 10 fokot a hőmérséklet, Kendig-csúcson mindössze 12 fokot mutat a hőmérőnk. A Dunától keletre még tombol a hőség, helyenként 34-35 fokos a levegő. Így az ország legmelegebb és leghidegebb pontja között több mint 20 fokos a hőmérsékleti-kontraszt. Az Időkép.hu szerint a frontot kísérő legerősebb széllökések magassági mérőpontjainkon néhol a 80-90 km/h-t is meghaladták.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.