Időjárás

Sárlavinát és villámárvizet okoztak a felhőszakadások Borsodban

Nem kímélték a megyét a viharok.

2020.07.03 18:01ma.hu

Villámárvíz és sárlavina keletkezett a zivatarok ostromolta Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - írja az Időkép.

Napok óta, szinte menetrendszerűen alakulnak ki a zivatarcellák az Északi-középhegység térségében. A domborzat emelő hatásának és a szél keltette, összeáramlásból fakadó emelő erőnek köszönhetően a zivatarok ma sem kerülték el az északkeleti tájainkat. A lassan mozgó zivatarcellák nagy mennyiségű csapadékot, felhőszakadást okoznak az érintett tájakon, mely a folyómedrek tágabb környezetében, az alacsonyabban, vagy völgyekben fekvő településeken villámárvizet, esetenként sárlavinát keltenek.

A pénteki napon Felsőkelecsény esett áldozatul a viharoknak. Korábban, pontosan 1 hete, ugyanitt alakult ki villámárvíz. Nem kímélte az időjárás többek közt Forró települést sem, ahol az este folyamán rövid idő alatt 56 mm esett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.