Időjárás

Szennyvízelvezetési gondok vannak az áramkimaradás miatt Debrecenben

A vízszolgáltató vállalat vezérigazgatója arra kéri a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetben használjon vizet.

2020.06.30 15:09MTI

A vihar okozta áramkimaradás miatt gond van a szennyvíz elvezetésével Debrecenben, ezért a vízszolgáltató vállalat vezérigazgatója arra kéri a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetben használjon vizet.

Ányos József, a Debreceni Vízmű vezérigazgatója kedden az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: a hétfő esti vihar Debrecen és Létavértes térségében mintegy 65 ezer fogyasztási helyen okozott áramkimaradást. Kedd reggel még 25 ezer fogyasztási helyen volt áramszünet, ami a vízszolgáltatásban komoly nehézséget okoz - mondta.

Hozzátette: a vízellátásban nincs zavar, a telepek folyamatosan dolgoznak, de a 65 városi szennyvízátemelő közül 15-nél még mindig szünetel az áramellátás. Áramot átmenetileg aggregátor használatával próbálnak fejleszteni.

A fogyasztókat ezért arra kérik, hogy vizet csak korlátozottan használjanak - mondta a vezérigazgató, hozzáfűzve, hogy várhatóan kedd estére áll helyre az áramszolgáltatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.