Időjárás

Csütörtökön nyugszik legkésőbb a Nap

Június 25-e az év azon napja, mikor legtovább van világos, a leghosszabb nappal viszont múlt hét szombatra esett.

2020.06.24 18:18ma.hu

A szombati nyári napfordulóval kezdetét vette a csillagászati nyár. Ezen jeles alkalom azonban csak a leghosszabb nappalt jelenti, de nem esik egybe a legkorábbi napkeltével és legkésőbbi napnyugtával – írta az Időkép.

Idén csütörtökön lesz a legtovább világos, a fővárosban a napnyugta időpontja 20:45-re esik. Ekkor azonban a napkorong közepe hagyja el a horizontot, tehát utána is még percekig élvezhettük a Nap utolsó sugarait.

(Az ország legkeletibb pontjára ennél kb. 13 perccel korábbi, legnyugatabbra pedig 9 perccel későbbi időpontok vonatkoznak.)

Naplemente a Hortobágyon - MTI/Czeglédi Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.