Időjárás

Égszakadás Arad megyében: megrongált utak és hidak, elöntött házak

A kiadós eső és az annak nyomán megáradt folyók, hegyi patakok 12 településen okoztak problémát.

2020.06.19 13:05ma.hu

Megrongált utak és hidak, elöntött házak és gazdaságok maradtak a csütörtök kora esti heves esőzés után Arad megyében.

A fél hatkor a Ro-Alert mobiltelefonos rendszeren a lakosságnak küldött riasztás szerint 60 liter négyzetméterenkénti csapadékot jósoltak, ami az egész napi eső után "az utolsó csepp votl a pohárban" - írja a Maszol.ro.

A kiadós eső és az annak nyomán megáradt folyók, hegyi patakok 12 településen okoztak problémát a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint. Főleg Arad-hegyalján - Pankotán, Kovásziban, Magyarádon -, illetve a Zaránd-hegység falvaiban (főleg Háromalmás környékén) keletkeztek károk. Két házat, 12 melléképületet, 36 gazdaságot öntött el a víz, megrongálódott ha híd és 59 átjáró, közel 200 hektár szántóföld és mintegy 50 hektár legelő került víz alá.

A katasztrófavédelem a hivatásos tűzoltók mellett az önkéntes tűzoltóegységek segítségével vett részt a kárelhárításban, összesen közel 200-an segédkeztek a mentésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.