Időjárás

Ráfagyott az eső Németország egy részére, de van, ahol hó is esett - videó

Ciklonok örvénylenek Európa felett.

2020.05.11 15:15ma.hu

A Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik, amelynek területén többnyire erősen felhős az ég, emellett Moszkva és az Ural közötti területen több helyen esik az eső. Ugyancsak ciklon helyezkedik el a Skandináv-félszigettől északra, ennek hidegfrontja pedig a félszigeten húzódik végig, de még Skóciát is eléri. E front mentén is sok a felhő, és többfelé fordul elő csapadék, de itt az eső mellett havazás és hózáporok is kialakulnak.

A front mögött izlandi középponttal anticiklon erősödött meg. Ettől a térségtől délre alapvetően ciklonális hatások érvényesülnek, egymást érik a frontális felhősávok, amelyek nyugatról kelet felé haladnak. Ezekben elszórtan alakul ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás kíséretében, amely gócokban 40-60 mm csapadék hull. Ez az időjárás egész Nyugat-, Délnyugat-Európára, az Alpok tágabb környezetére jellemző, a Balkánon már napos, száraz idő van.

Hétfő estig a Kárpát-medencében változó vastagságú felhőzet zavarja a napsütést, kis eséllyel lehet lokális zápor, esetleg zivatar.

Az alábbi felvételeket a német meteorológiai szolgálat tette közzé Facebook-oldalán:


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.