Időjárás

Már közelítenek a zivatarok Nyugat-Dunántúlra!

Néhol már érkezőben a felfrissülés.

2020.04.18 18:13ma.hu

A következő órákban, főként a Dunántúlon elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, amelyet elsősorban szélerősödés, kis eséllyel pedig apró szemű jég kísérhet. A késő esti órákban főváros térségében sem zárható ki megjelenésük! - írta az Időinfó-MetKép.

Az Eumet.hu előrejelzése szerint szombat éjjel általában erős felhősödés valószínű, a délnyugati országrész fölött viszont szakadozott maradhat a felhőzet. A Dunántúl északi térségében várható elsősorban záporok, időszakos esők előfordulása, majd hajnalra az ország északnyugati felén és a Duna-Tisza közén is megnő az esélye csapadék előfordulásának. Északkeleten és délnyugaton még csapadékmentes idő a valószínűbb.

Vasárnap újabb hidegfront, lehűlés éri el térségünket.

A délnyugati országrész kivételével már reggeltől borongós idő várható. Az északkeleti országrészben szórványosabb, kevesebb eső valószínű, míg másutt több órás, tartós esőre kell számítani. Itt-ott az ég is megdörrenhet. Jelentősen, közel 10 fokot visszaesik a hőmérséklet.

Az ország délnyugati negyedén, délelőtt még mérsékelt felhőzet melletti szűrt napsütéses, kissé fülledt idő ígérkezik gyorsan emelkedő hőmérséklettel. Oda a déli, délutáni órákban érkezhet a csapadék szórványosabb záporokkal, esetleg zivatargócokkal. Hirtelen visszaesik a hőmérséklet.

Délután feltámad, nyugaton és keleten megerősödik az É-i szél. Az esti órákra várhatóan nagyrészt átvonul felettünk a csapadékmező. Egyre inkább a déli országrészre húzódik vissza az eső, észak felől felszakadozik, lecsökken a felhőzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.