Időjárás

Hidegbetörést hozhat a csillagászati tavasz

A hosszútávú előrejelzések jövő hét péntektől erős lehűlés esélyét vetítik előre.

2020.03.13 18:13ma.hu

A most pénteken (13-án) érkezett hidegfrontnak köszönhetően a következő napokban visszatérnek a hajnali fagyok, ám a jövő hét első felében ismét napról-napra egyre melegebb lesz, a hét közepére az éjszakák is enyhülni fognak. Sándor és József meleget hoznak zsákjukban, a szép napos időben újra megközelíthetjük a 20 fokot.

Az Időkép jelenlegi számításai alapján azonban Benedek már nem lesz ilyen kegyes. A kontinens nagy részét uraló anticiklon a Brit-Szigetek fölé húzódhat, utat nyitva ezzel az észak felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű levegőnek.

Így várhatóan jövő hét péntektől erős lehűlés jöhet, akár téliesebb fordulat is lehet. A nagy időtávlat miatt a lehűlés pontos tér- és időbeli lefolyása még bizonytalan, érdemes minden nap friss időjárás-jelentést olvasni a ma.hu-n!

Az ECMWF modell valószínűségi előrejelzéseinek átlaga a 850 hPa-os szint (kb. 1500 méteres magasság) hőmérsékletére és a tengerszinti légnyomásra vonatkozóan jövő hét végére


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.