Időjárás

20 fok is lehet kedden

Mediterrán ciklon érkezik.

2020.03.02 16:03ma.hu

Alig hagyta el térségünket az egyik kiadós csapadékot okozó ciklon, nyomában már az esti órákban eléri hazánkat az újabb légörvény, ezúttal egy mediterrán ciklon - írja az Időkép.

A ciklon előterében erős déli-délnyugati áramlással igen enyhe légtömegek érkeznek, így kedden a délkeleti, keleti tájakon akár a 20 fokot is elérhetjük, de máshol sem fogunk fázni, kora délután 10-17 fokra készülhetünk.

Ismét sokfelé lesz viszont szükség az esernyőkre, az eső mellett főként a nappali órákban záporokra is számítani kell, legnagyobb valószínűséggel délen, délnyugaton és keleten az ég is megdörrenhet.

A ciklon kelet felé vonul tovább, hidegfrontja mögött szerdára országszerte jócskán visszaesik a hőmérséklet, és az északi-északnyugati szél is erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz.

Az újabb ciklon csapadékzónájával péntekre érheti el hazánkat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.