Időjárás

Egy havi csapadék hullott le nyugaton

Különösen az Őrségben és a Balaton környékén mintegy 25-30 mm csapadék kísérte a front átvonulását.

2020.02.28 11:04ma.hu

Változatos időjárást hozott a szerdai nap, délnyugaton a zivatarokat nagypelyhes havazás követte, helyenként a táj is kifehéredett.

A hidegfront hullámvetésének köszönhetően sokfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, különösen az ország délnyugati felén. A Balaton környékén és az Őrségben 25-30 mm-t mértek az Időkép automatái, ez nagyjából megfelel a február havi átlagos csapadékmennyiségnek.

Vagyis elmondhatjuk, hogy ezeken a tájakon egy nap alatt egy havi csapadék hullott le.

A következő napokban is gyakran érkezik majd csapadék, ilyen nagy mennyiségre ilyen rövid idő leforgása alatt viszont előreláthatólag nem kell számítani.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.