Csillagászat

Látta? Újabb tűzgömb húzott át fölöttünk!

Szerda este 20 óra 57 perckor a fővárosban és környékén észlelték a markáns zöld színben felizzó tűzgömböt.

2020.02.28 10:58ma.hu

Nem sokat kellett várni az újabb tűzgömbre, vasárnap estét követően szerda este 20 óra 57 perc környékén lehetett megfigyelni fényes bolidát a nyugati-északnyugati égbolton a fővárosban és környékén.

"20:57 körül fényes, színváltó bolidát láttam a Ny-ról Ny-ÉNy felé lassan, meredeken esni, több mint egy másodperces narancs színben eltűnése előtt markáns zöld felfényléssel" - írta egy olvasó Halásztelekről.

De volt, aki így számolt be a jelenségről: "Szép tűzgömb pottyant megint! Nyugati égbolt, nagyobb volt, mint a vasárnap esti! Kb. 20:57-kor."

A látványos tűzgömböt az Időkép két kamerájának is sikerült megörökíteni.Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.