Időjárás

Ötméteres hófalak Skóciában - képek

Nagy mennyiségű hó esett hirtelen.

2020.02.27 14:01ma.hu

A Balti-tenger felett ciklon örvénylik, amelynek melegfrontja a Kelet-európai-síkságig, hidegfrontja Közép-Európán át Olaszországig húzódik. E frontok mentén, illetve a ciklon középpontjában sok a felhő, és több helyen esik az eső, az északibb területeken havazik. A hidegfront mögött nagy területen északnyugati az áramlás, ami váltakozó nedvességtartalmú, hideg légtömeget hoz Nyugat-Európa fölé. Arrafelé változóan felhős az ég, az óceán felett felhőutcácskák alakulnak ki, elszórtan fordul elő záporszerű csapadék. Anticiklon, és az ezzel együtt járó nyugodt időjárás a Pireneusi-félszigeten, valamint Skandináviában figyelhető meg. Előbbi helyen természetesen jóval melegebb van. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett frontálzóna, illetve ennek hátoldala alakítja, de már megközelít minket az újabb frontrendszer, ami most még messze az óceán felett található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.