Időjárás

Vihar - Leszedte az orosházi vásárcsarnok tetejét a szél - képek

Egyes darabjait a szomszédos bérházhoz vágta, légkondicionálókat szakított le, ablakokat tört be.

2020.02.11 17:19MTI
MTI/Rosta Tibor

Ismét letépte az orosházi vásárcsarnok csaknem teljes tetőszerkezetét a kedd hajnali viharos szél, a káreset során személyi sérülés nem történt - tájékoztatta kedden kora délután a város polgármestere az MTI-t.

Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta, a csarnokot átmenetileg lezárták, az eladóknak ki kell költözniük, de dolgoznak a mihamarabbi helyreállításon.

Az utóbbi években ez a harmadik eset, hogy az erős szél megbontja a csarnok tetejét. A városvezető az MTI ezzel összefüggő kérdésére elmondta, megvizsgálják a garanciális javítás lehetőségét is. Egy ideje tervezik, hogy felújítják a csarnokot, keresték rá a pályázati lehetőségeket, "ez az esemény most megsürgeti a megoldás megtalálását" - fogalmazott.

A helyi Oroscafe hírportál beszámolója szerint a szélvihar a vásárcsarnok tetejének egyes darabjait a szomszédos bérházhoz vágta, légkondicionálókat szakított le, ablakokat tört be.

Békés megyében a katasztrófavédelmet 57 káreseményhez riasztották, többségében kidőlt fák, letört faágak, leszakadt vezetékek okoztak problémát.

MTI/Rosta Tibor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.